thumbnailRiboane pentru imprimare termica

Imprimarea cu transfer termic se face cu doua tipuri de tehnologie a capului de imprimare si anume: Flat Head si Near Edge.
Riboanele folosite pentru aceste doua tipuri de tehnologie sunt diferite, totusi tipurile sunt aceleasi.

- Wax - Ceara- cel mai ieftin, uzual folosit pentru etichete autocolante din hartie, utilizate in magazine, depozite, activitati logistice in general.

- Wax/Resin - Ceara/Rasina - pentru etichete cu un ciclu de viata mare si rezistenta sporita.

- Resin - Rasina - pentru medii aspre ca si conditii, un ciclu de viata mare (uzual pentru etichetele textile de intretinere imprimate pe suport textil)

Riboane Wax
Dintre toate tipurile de riboane acesta este cel mai ieftin. Riboanele wax au un procent mare de ceara in compozitia substantei colorate din care sunt alcatuite, majoritatea producatorilor realizand aceste riboane cu un singur strat de culoare. Deoarece ceara are un punct de topire mai scazut decat subsantele bazate pe rasina, imprimarea cu acest tip de ribon se poate face la temperaturi foarte scazute ale capului de imprimare. Durabilitatea imprimarii folosind riboane cu ceara este mai scazuta, de aceea se recomanda folosirea acesteia numai in cazul in care eticheta nu este supusa la conditii deosebite (frecare, contact cu diferiti solventi, expunere indelungata la temperaturi scazute sau mari). In concluzie riboanele wax sunt recomandate a fi utilizate pentru imprimare pe suprafete mate, pentru etichete care nu necesita un ciclu de viata foarte lung (etichete de transport, etichete pentru corespondenta, taguri pentru confectii, taguri pentru pret, etichete autocolante din hartie).

Riboane Wax/Resin
Riboanele wax/resin au in compozitie o combinatie de ceara si rasina, aceasta din urma fiind intr-un procent mai mare. SUnt fabricate in doua sau mai multe straturi de culoare. Rasina avand un punct de topire mai ridicat decat ceara, pentru o imprimare corespunzatoare, trebuie crescuta temperatura pe capul de imprimare, in comparatie cu riboanele wax. Imprimand cu o temperatura mai mare, fixarea culorii pe suprafetele de imprimat se face mult mai bine, crescand astfel rezistenta la tratamente chimice sau frecare. In acelasi timp calitatea imprimarii este mult mai buna. Riboanele wax/resin pot fi folosite pe materiale pe care se poate imprima cu ribon wax dar si pe altele, cum ar fi: suprafete lucioase, materiale sintetice (nylon, poliester, polietilena). Un alt avantaj fata de riboanele wax este acela al cresterii vitezei de imprimare fara a influenta calitatea acesteia. Riboanele wax/resin pot fi folosite pentru toate aplicatiile la care se  utilizeaza ribon wax, in plus sunt folosite si pentru aplicatii in care frecarea sau expunerea la conditii deosebite sunt prezente (etichete pentru laboratoare, etichete cu instructiuni de intretinere pentru confectii). Ribonul wax/resin este putin mai scump decat ribonul wax.

Riboane Resin
Riboanele resin contin un procent foarte mare de rasina in materialul din care sunt produse. Cele mai multe riboane resin sunt fabricate in doua sau mai multe straturi. Imprimarea cu riboane pe baza de rasina se face la o temperatura ridicata a capului de imprimare si la o viteza de imprimare mai mica sau mai mare in functie de echipamentul folosit. Imaginea rezultata in urma imprimarii folosind acest tip de ribon are o calitatea foarte buna dar si o rezistenta sporita la conditii deosebite. Ribonul resin este cel mai des utilizat pentru etichete textile de intretinere si logo, imprimate pe materiale precum, satin, nylon, poliester, dar si pentru etichete imprimate pe vynil destructibil sau etichete de garantie/sigiliu, etichete expuse la conditii deosebite cum ar fi etichetele pentru recipiente chimice, etichete pentru produse farmaceutice sau de uz medical in general ca si pentru etichetele utilizate in medii industriale. Acest tip de ribon este cel mai scump dintre toate categoriile de riboane.

Doar simpla utilizare a celui mai bun ribon sau a celui mai bun material nu inseamna ca veti obtine si o foarte buna calitate a imprimarii. Noi venim in sprijinul clientilor nostri pentru a alege cea mai buna varianta ribon-material. Aflati mai multe despre combinatia ribon-material pe care se face imprimarea sau contactati un reprezentant Design Media pentru o solutie particularizata necesitatilor dumneavoastra.